Nieuw!

Body & Mind

Een gezonde geest in een gezond lichaam, daar streven we naar in deze les. We starten met een mix van krachtige grondoefeningen en  poweryoga, waarna we aandacht hebben voor bewuste ontspanning en rust in je hoofd. Fit zijn en je ontspannen voelen. Dat wil toch iedereen?  

Bodies in balance

We zijn meer dan een groepje experts. We zijn een familie van gelijkgestemden en we gebruiken onze passie en wat we kunnen om echt een verschil te maken.

Yin Yoga

In de Yin yoga ontspan je zo goed mogelijk tijdens de houdingen waardoor je je bindweefsel stretcht. Door de ruimte van de stretch kan het lichaam herstellen en versterken. Mindfulness loopt als een rode draad door de les. Het brengt rust, ruimte en herstel in lichaam en geest. 
Wil je weten wat Yin yoga voor jou kan doen? 


Yoga nidra

Yoga nidra betekent letterlijk ‘yogaslaap’. Het is echter geen slaap, maar een hele diepe ontspanningstechniek. 
Deze yoga is met name geschikt voor mensen met een (dreigende) burn-out, stress en slechte slapers. Behoefte aan extra diepe ontspanning? 


Yin-Nidra

Na ontspannende Yin houdingen is het lichaam helemaal klaar om nog wat dieper los te laten tijdens Yoga Nidra.
Ga je vaak over je grenzen heen, heb je moeite hebben met ontspannen of daar eerst wat tijd voor nodig? Dan is deze les perfect voor jou. Meer weten?

 

Kinder- en jeugdyoga

Drukke schooldagen, hoge verwachtingen en veel prikkels. De eisen die aan kinderen worden gesteld zijn behoorlijk. 
Waar liggen jouw persoonlijke grenzen, hoe ga je met groepsdruk om, hoe word je zeker van jezelf. 
En hoe helpt yoga jou daarbij? Alles op een speelse en vrolijke manier. Benieuwd?


Power & Relax Yoga

Versterkende inspanning en herstellende ontspanning. Dat maakt Power & Relax yoga oftewel Yin Yang yoga zo perfect in balans. Je werkt aan een mooi lichaam en innerlijke rust. Ook op zoek naar een workout in balans? 

Power yoga

Goed uitgevoerde Ashtanga yoga is hard werken. Voor beginner tot gevorderde bevordert het balans, spierkracht, uithoudingsvermogen, wilskracht en lenigheid. Om te beginnen hoef je niet sterk en lenig te zijn, dat komt vanzelf wel. Op zoek naar een uitdaging? 

Prive yoga

Een yogales speciaal voor jou gemaakt en met volle persoonlijke aandacht gegeven. 
Om wat voor reden dan ook. 

Als je in alle rust les wilt, kies dan voor een privé yogales. 

Specials

Themalessen zoals

- Ouder-Kind yoga
- Positieve gedachten


Specialistische yogalessen
- Restorative Yoga 
- Trauma Informed Yoga
- Prison Yoga Project

Scroll naar beneden voor meer informatie over;

Yin yoga

Yoga Nidra

Yin Nidra

Kinder- en jeugdyoga

Yoga nidra

Uitgeslapen ontspanning

Yoga Nidra wordt ook wel 'yogaslaap' genoemd. Het is een bewuste, diepe ontspanningstechniek waarbij je met je aandacht aanwezig blijft. Tijdens Yoga Nidra lig je compleet stil, comfortabel en ontspannen. Je voelt je na een yoga Nidra les uitgerust als na een goede nachtrust, maar tijdens de les slaap je dus niet.

Je kunt je voorstellen dat een diepe ontspanning erg heilzaam is voor mensen die veel hooi op hun vork nemen, over hun grenzen gaan, tegen een burnout aanzitten, of hier al mee te maken hebben. Maar eigenlijk is het voor iedereen heerlijk.
 
Bij Yoga Nidra werk je met een persoonlijke, positieve intentie. Op het moment dat je lichaam compleet ontspannen is en je hoofd leeg, komt een intentie veel krachtiger binnen. Daarmee help je deze intentie sneller waarheid te laten worden.

De grootste uitdaging zit in het loslaten van gedachten en het toelaten van totale ontspanning. Dit klinkt makkelijker dan het is. Deze vaardigheden vergen vaak best wat oefening (aantal lessen). Maar wanneer je eenmaal de helende werking van Yoga Nidra hebt ervaren dan is er weinig anders dat ook zo'n heerlijke ontspanning brengt. 

Ook behoefte aan extra diepe ontspanning? Kom dan een proefles volgen.

Scroll naar beneden voor meer informatie over;

Power & Relaxyoga

Power Yoga

Privé Yoga

Specials

Power & Relax yoga

Perfecte balans

Bij inspanning hoort ontspanning. Dat is precies wat deze les voor je doet. 
De les start met Power Yoga, dit is het Yang gedeelte. Middels Vinyassa yoga worden vooral de spieren aan het werk gezet. Yogahoudingen (asana's) worden op het tempo van de ademhaling uitgevoerd. Door de opeenvolging van, soms pittige, houdingen kan dit gedeelte een echte work-out zijn. 

In het aansluitende Yin gedeelte breng je je aandacht naar binnen. Je ontspant je spieren en bindweefsel middels veelal zittende of liggende houdingen, die langer worden aangehouden. Mindfulness loopt als een rode draad door dit deel van de les, zodat ook je geest ontspant. 

Voor wie een actief leven of veel sporten gewend is, is het vaak moeilijk om goed te ontspannen. Deze les combineert beide waardoor de actieve Yang een perfecte glijbaan vormt naar de ontspanning van Yin.
Maar voor wie gewoon graag sterk èn soepel wilt zijn (en naderhand lekker ontspannen) is dit ook een perfecte les.  

Actueel lesaanbod

Blok 1 2023:

  • 24 november
  • 1, 8, 15, 22, december
  • 12, 19, 26* januari
  • 2 februari

* les van 10.30-11.30u

Building Bodies

Woensdag 9.00-10.00u.
Van stevige actie naar heerlijke rust. 

Krachtige oefeningen voor buik-billen-benen, Power yoga, Relax yoga en eindontspanning. 

Bodies in Balance

Woensdag 10.15-11.15u.

Breng rust in je lichaam tijdens deze prettige ontspanningsles. Ook voor mensen die lastig tot ontspanning komen. 
Meditatie, Yang yoga, Yin yoga en een lekker lange ontspanning.


Yin yoga

Woensdag 20.30-21.30u. 
Geen yoga ervaring vereist.

Les vervalt op:

  • 27 april
  • 4 en 25 mei


Voor locatie, les-afspraken en tarieven scroll je naar beneden.

 

Waarom vind ik dat ik kan coachen?


Hoe je het beste in mensen naar boven kan halen heeft altijd mijn belangstelling gehad. Hoe zijn talenten te benutten en valkuilen te herkennen. 
 

Bij veel mensen wordt vanuit het hoofd de dagelijkse regie gevoerd. Het lichaam is in dienst, als een taxi van het hoofd. 
Uit eigen ervaring met PTSS heb ik gemerkt dat door enkel het brein aan te spreken, belangrijke signalen van het lichaam worden genegeerd. 
Juist door naar je lichaam te leren luisteren merk je wat goed is voor je geest. En dat is precies waar Zensitief voor staat. 


Na de diagnose PTSS heb ik zelf een behoorlijke innerlijke reis gemaakt. Hoe kan ik met deze diagnose het beste in mezelf naar boven blijven halen? Hoe kan ik PTSS reduceren tot een blessure waar ik rekening mee moet houden, maar mij niet bepaalt of definieert. De oplossing ligt in het echt (leren) luisteren naar mijn lichaam. 

Tijdens deze zoektocht kwam ook naar boven dat ik extravert hooggevoelig ben. Hierbij is je zenuwstelsel gevoeliger voor interne en externe prikkels, en worden deze ook diepgaander verwerkt. Het is één voet op de rem en het andere op het gaspedaal waardoor ik continue aan het balanceren ben met energie. Misschien heel herkenbaar.
Het mooie hiervan is dat ik makkelijk kan afstemmen op de ander en voel wat er aan de hand is zonder dat er woorden aan gegeven hoeven te worden. Hierdoor kan ik snel contact maken en tot de kern doordringen.  


Privé ervaar ik als moeder de mooie en kwetsbare kant van het hebben van kinderen en de verantwoordelijkheden die daarbij horen. En wordt mij regelmatig de spiegel voorgehouden in wat ik zelf nog te leren heb. Confronterend en leerzaam. 

Een coach heeft een bepaalde weg afgelegd en daarin kennis opgedaan die in jouw voordeel in te zetten is. 
 

Lees hieronder meer over waaruit blijkt dat ik kan coachen en werkgevers waar ik coach of gecoacht heb.