Scroll naar beneden voor meer informatie over;

Yin yoga

Yoga Nidra

Yin Nidra

Kinder- en jeugdyoga

Yin yoga

Grenzen verkennen en verleggen met Yin.

Waar je bij de meeste sporten je spieren aan- en ontspant gaat het er bij Yin yoga om dat je zoveel mogelijk spieren loslaat om zo bindweefsel en gewrichten te herstellen en versterken.
Bij Yin yoga worden yogahoudingen langer in maximale ontspanning vastgehouden (gemiddeld 3 minuten) . Hierdoor krijgt het bindweefsel de tijd en ruimte om te stretchen. 
Je gebruikt je lijf niet om in een houding te komen, maar je gebruikt de houding om je lijf beter te voelen. Het is dan ook het relatief rustige karakter van een Yin yogales dat de meeste deelnemers aanspreekt. De les is juist zo lekker doordat je even niet heel intensief hoeft te bewegen, maar de tijd kunt nemen voor je lichaam.


Met name als je een zittend beroep hebt, belast je de gewrichten en het bindweefsel in je bekken en rug. Je spieren zijn constant aan het werk om je lichaam rechtop te houden. Daardoor verkorten ze. Bij Yin yoga laat je die spieren juist los. De meeste houdingen worden daarom zittend of liggend uitgevoerd.

Yin Yoga en mindfulness zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De basisprincipes van mindfulness lopen als een rode draad door de lessen. Je oefent in niet oordelen, je leert om je aandacht naar het hier en nu te brengen, en je niet te verbinden met gevoelens en gedachtes die voorbijkomen.

Naast de inspanning van alledag zorgt Yin Yoga voor balans want de hele les staat in het teken van loslaten en ontspannen. Je lichaam en geest kunnen hierdoor weer herstellen en opladen, en het het helpt je om lekkerder te kunnen slapen.

Ook zo toe aan meer Yin in je leven? Neem dan vrijblijvend contact met me op!

Yoga nidra

Uitgeslapen ontspanning

Yoga Nidra wordt ook wel 'yogaslaap' genoemd. Het is een bewuste, diepe ontspanningstechniek waarbij je met je aandacht aanwezig blijft. Tijdens Yoga Nidra lig je compleet stil, comfortabel en ontspannen. Je voelt je na een yoga Nidra les uitgerust als na een goede nachtrust, maar tijdens de les slaap je dus niet.

Je kunt je voorstellen dat een diepe ontspanning erg heilzaam is voor mensen die veel hooi op hun vork nemen, over hun grenzen gaan, tegen een burnout aanzitten, of hier al mee te maken hebben. Maar eigenlijk is het voor iedereen heerlijk.
 
Bij Yoga Nidra werk je met een persoonlijke, positieve intentie. Op het moment dat je lichaam compleet ontspannen is en je hoofd leeg, komt een intentie veel krachtiger binnen. Daarmee help je deze intentie sneller waarheid te laten worden.

De grootste uitdaging zit in het loslaten van gedachten en het toelaten van totale ontspanning. Dit klinkt makkelijker dan het is. Deze vaardigheden vergen vaak best wat oefening (aantal lessen). Maar wanneer je eenmaal de helende werking van Yoga Nidra hebt ervaren dan is er weinig anders dat ook zo'n heerlijke ontspanning brengt. 

Ook behoefte aan extra diepe ontspanning? Kom dan een proefles volgen.

Yin Nidra

Relaxte combi

Zoals de naam al doet vermoeden is Yin Nidra een combinatie van Yin Yoga en Yoga Nidra. De reden voor de combi is dat deze soorten yoga elkaar erg mooi aanvullen. 

Met Yin Yoga ben je al bezig met het loslaten van spanningen in het lichaam en het tot kalmte brengen van het hoofd. 
Yoga Nidra gaat hier na de Yin nog intensiever op door. Makkelijk omschreven:  van actief ontspannen naar passief ontspannen. Je bent je nog bewuster van de ontspanning in je lichaam en brengt nog meer rust in je hoofd.

Zeker wanneer je het lastig vindt om gelijk tot een diepe ontspanning te komen, vormt Yin Yoga de ideale glijbaan naar de extra ontspanning van het afsluitende Yoga Nidra deel.  

Wil jij ook de helende eigenschappen van deze les ervaren, dan ben je welkom een proefles te volgen. 

Kinderyoga

Jong geleerd is oud gedaan 

Wie op jonge leeftijd al leert luisteren naar zijn lichaam en daar goed mee in contact kan blijven, heeft een kompas voor de rest van het leven. Je weet de juiste koers te varen en tijdig bij te sturen wanneer je afdwaalt. Ook kun je in jezelf een rustige haven vinden wanneer je je moet heroriƫnteren of even rust nodig hebt.

Deze wijze lessen worden bij Kinderyoga op een speelse manier aangeboden.
In elk kinderboek komt positief gedrag aan bod. Dat zijn deugden die als een rode draad door het boek lopen. Er zit altijd, al is het maar heel klein, een boodschap in. Door een les vorm te geven aan de hand van kinderboeken, werken kinderen op een laagdrempelige manier met deze positieve eigenschappen .
 
Voorbeelden van thema's waaraan gewerkt kan worden zijn prikkels, boosheid, weerbaarheid, verliefdheid, tolerantie, onzekerheid, pesten. Dit wordt op een speelse manier vormgegeven en gecombineerd met yoga en mindfulness oefeningen. 
Door zowel het lichaam als de geest samen te laten werken, wordt een boodschap beter opgenomen. 

Benieuwd wat kinderyoga voor uw kind kan betekenen? Kom dan gerust een proefles volgen.