Over Zensitief

Zensitief staat voor kwaliteit. Voor alle aanbod in lessen is een erkend diploma behaald. Maar alleen diploma's zijn voor mij niet voldoende.
Uit eigen ervaring wat het helende effect van yoga voor je kan doen, is een diepe passie ontstaan welke voelbaar in de lessen aanwezig is. 
Dat maakt het verschil.

- Ester -

"Een down to earth Yogadocente"

Na mijn studie HBO CMV werkte ik als lifeguard op een groot zwembad. Hierna begon ik binnen het Ministerie van Justitie als groepsleider in een jongensgevangenis en later als gevangenbewaarder in de mannen- en vreemdelingendetentie waar ik tevens gewerkt heb als complex-beveiliger. 

Na Justitie ben ik 13 jaar werkzaam geweest binnen de residentiële 24-uurs (Bijzondere) Jeugdzorg Plus als groepsleider/orthopedagoog in de heropvoeding van kinderen en jeugd in de leeftijd van 6 tot en met 18 jaar. 

Door de veranderende werkinhoud, doelgroep en enkele pittige gebeurtenissen in mijn privéleven, groeiden mijn werk bij Jeugdzorg en ik uit elkaar.  De uiteindelijke diagnose Post Traumatisch Stress Stoornis onderschreef dat ik voortaan beter naar mijn nieuwe grenzen moest gaan luisteren, om zo met deze "blessure" te leren omgaan.

Stoppen met jezelf te vertellen dat je niet zo flauw moet doen, want ik had zoveel 'ergere dingen' bij anderen gezien. Ophouden je aan anderen te spiegelen. Nieuwe grenzen vinden, accepteren, bewaken. Op tijd je rust nemen. Opmerken wat je lichaam je wilt vertellen. Leren je blik naar binnen te richten en te leven naar wat voor jou goed voelt. 
Zeker met een jong gezin allemaal makkelijker gezegd dan gedaan.

Ik ben niet zo'n 'zweefkleedjes type' zei ik altijd over yoga. Niet lullen maar poetsen, gewoon doorpakken. Wat vooral de afstand van mij tot mijn innerlijke wereld bleek weer te geven. Yoga hielp mij namelijk enorm om het contact met mezelf te hervinden. 
Dit was niet altijd fijn. 
Ik kwam weerstand, ongemak, verdriet en irritatie tegen. Maar kreeg er mooie inzichten en meer geduld met mezelf voor terug. 

Ik vond Zen in het Sensitief mogen zijn, vandaar de naam Zensitief. Door yoga voel ik me weer ontspannen en rustig. Als je goed voor jezelf zorgt, kun je er ook voor een ander zijn.  
Zensitief is er voor jou. Bewandel samen met mij jouw weg naar binnen.

Namasté

Ester


Gediplomeerd voor:

Kinderyoga
Ouder-Kind yoga
Yin yoga
Power yoga
Yoga Nidra 
Restorative Yoga
Trauma Informed Yoga
Prison Yoga Project

Logo Zensitief

Het logo van Zensitief is niet toevallig gekozen. 

Het hoofd representeert het Nieuw-Zeelandse symbool Koru.
De Koru geeft de kracht van een varenblad weer, die zich elk jaar opnieuw ontrolt. Het staat symbool voor de positieve verandering van nieuw leven, puurheid en kracht. Het wordt ook geassocieerd met sterke verbondenheid en zorg voor elkaar. 
 

Het lichaam is een sierlijke Z van Zensitief en tevens herken je hierin een lotushouding welke in de yoga vaak wordt gebruikt. Zensitief in beeld